Wednesday, 26 June 2013

My dad

When a guy cried after his mother's friend give some money to further study.I know how he's feeling and why his crying.Actually he not crying because of the money.But he crying after my fathers said "belajar betol-betol".Waaaa im gonna cry toolah kalau begitu.Sebab when my dad said the sentence to me aku sendiri dapat merasakan betapa besar harapan did he put on me.And shukran ya habibi Alhamdulillah, dean for you dad.:)

Monday, 24 June 2013


video
The most wanted video yaw!
Na tau kenapa?
Video ni aku tengok berulang-ulang kali dari awal cuti sem haritu.
Ta jemu pn.Sebab? 
Sbb seronok dengar Jep bermarhaban. 
BERALON-ALON~haha..

Quayer

Ta paham aku ngan adik aku sorang ni.Satu hari dea nyanyi lagu 5 Prinsip Rukun Negara.Dalam toilet, bwat homework mmg lagu tu jwla.Aku ad gakla berusaha untuk menarik perhatian dea dgn menyanyi lagu favourite dea yg lain.Tapi kena marah balik.emm...ad quayer kot..haha harap-harap menang la.Na tau ta?adik aku paling sensetif bila keluar isu saiz badan.Biasala orang-orang macamtu memang sensitif sikit.muahaha.kbye.

Friday, 14 June 2013

#deepmeaning

Hari ni aku banyak menggunakan tangan kanan
Dan aku langsung ta gunakan tangan kiri
Bukan sebab ta percaya
Tapi aku tau dea ta mampu
Dea ta mampu na pikul tanggungjawab
Kadang,tangan kanan akan berlenguh 
Aku pesan "TAHAN"
Tapi
Adakah dea akan tahan sampai semuanya selesai?

Saturday, 8 June 2013

Teman


Ni kawan aku sejak form 1 sampai la sekarang.Da lama aku na buat entry pasal dyorang tp mood elek.Alhamdulillah sampai juga.Rindu sangat.Masing-masing kepala gile.Biar aku kenalkan sorang-sorang.


Ni Farahain Ismail.Sekarang dea pra-u kt Kluang.Kalau tiap kali balik pn paling senang na jumpa dea r.She have a good heart.Dea suka tolong orang dan dea jenis yang boleh lebih kurang dan dea suka bercerita...Kalau da start bercerita susah sikit na menyampuk.haha.Dan aku jgak salah seorang pendengar setia dea.Kan Pahien kan?hehe..Oke na g angkat bakul.
Ni plak Quraishah Sudin.Sekarang dea study kat  Politteknik Tuanku Syed Sirajudin.Dea suka berkawan dan dea berkawan dengan semua orang.Ta tau la cane dea bole kenal dengan Shera yang dok Sabah yang satu kolej dgn aku tu.Kepala Qocha ni gile dan selalu masuk air.Dea suka cari gaduh ngan aku.Aku ta tau nape.Yang aku pelikny jumpa depan-depan elok jw.Tp kalau dalam phone kitorang sering bertelagah.Dea yang start dulu.aku baik.hehe..Oke na g angkat bakul lagi.


Fathen Ahmad!Rindu kat dea.Oke rindu kat semua orang.Tapi rindu kat dea juga.Sekarang dea tengah amek degree kat UKM.Dea seorang yang matang.Hei dyorang cakap aku pn matang jgak tw.*Oke biella.STOP.Yang penting sekali dea sangat sempoi.Sempoi-sempoi dea pn dea ni anak mak.haha.Kalau keluar ngn dea kol 5 6 da kene balik.Pastu ta bole g jauh-jauh.Mesti kat Kluang jw.Seorang anak yang baik dan patut dicontohi.Ta gitu Aten?


Ni student UITM Sarawak. Aishah Nor Umaira namany.Paling comey kan?haha..Actually dea da berhijrah.Bangga dengan perubahan dea.Aku tade gambar dea yang latest.Dalam fb pn dea letak gambar mcm ni gak.Tapi dea tetap rock.Kan bebeh?Ingat lagi dulu dea sangat minat akan Korea.Taya cter r dari magazine, lagu, movie semuany Korea.Lagi na djadikan cerita.Haa ni meh kak Eton na cerita meh.

Ni lagi sorang member aku yang fanatik gile ngan Korea.Sasniza Adila namany.Siap ajar kitorang lagu Korea lg.Comel lagu tu dan senang dinyanyikan.Tapi aku da lupe.hehe..Miss that moment.Oleh kerana kefanatikanny akan Korea ni, dea juga belajar bahasa Korea.Tetapi ap guna belajar bahasa ketiga kalau kita ta pakar bahasa melayu dan bahasa english.Ye ta?Oleh kerana itu, dea pn amekla TESL kt Kirkby International College.Lebih comel lg, dea da dapat gelaran tice sekarang ni.Tahniah Niza!

Rindu XXXXXXXXL kat Niza.Masa form 4 ayah dea ajak pindah Pahang.Dan start form 4 jgakla grup kitorang berpecah sebab yea da masuk form 4 kan kita kena choose kelas ikut minat kita kan.So macam aku amek Account, Sha amek Sains Tulen, Qocha plak amek Reka Cipta.Yang Niza ny pindah Pahang, Pahien masuk Sekolah Jalan Kota, Fathen plak masuk MRSM.Walaupun begitu, kitorang still contact sampai sekarang.Aku pn time balik Kluang memang hangout ngan dyorang jwla.Tapi bila hangout tu ta pernahny na semua ad.Mesti ad jw yang bz.

Bila kami akan bersatu semula?Huwaaaaaaaaaa!Rindu sangat.




Lawa kan background?Ni kat Tangkuban Perahu.*sgt

Haa haa yang baju pink tu la Sha.Ayu kan dea?

1

2


3 ni gambar kitorang yang paling latest.C..bertiga jw tw.Tiap kali publish gambar hangout kitorang kat fb ke mne-mne ke yang lain mesti jealous sbb ta dapat ikut.Termasuklah aku.Kadang kadang, "Omagod!Niza turun Kluang?Alaa aku ta bole balik minggu ni."Sedeh sgt tw.

wsalam.

Wednesday, 5 June 2013